2010. július 7., szerda

Plasztikai sebészet - Plasztikai műtét...

A plasztikai sebészetek ma már világ szerte népszerűek nem csak a modellek és a szebb külsőt akaró nők körében, hanem a balesetet, égési sérülést vagy valamilyen született rendellenességben születők számára is. A plasztikai sebészet mellett áll a legtöbb modell vagy az ún. celebek szebb bőrre, feszesebb fenékre és nagyobb keblekre vágynak.A plasztikai sebészet számára ez ma már egy szimpla rutinműtétnek számít. A plasztikai sebészet leggyakoribb feladatai közé tartozik például az arcfelvarrás, amin nem csak a nők, hanem a férfiak körében is igen gyakori, persze akik meg tudják ennek az árát fizetni, hiszen egy ilyen plasztikai sebészeti beavatkozás akármilyen rutinműtétnek is számít nem két fillér az biztos. A legtöbb színész és énekesnő teszi ezt leggyakrabban, hogy minél fiatalabbaknak és szebbeknek nézzenek ki. A plasztikai sebészet adta műtét

persze sok kockázattal jár, hiszen ezeknek több, mint a 80 % általában altatásos beavatkozás, de ezzel tisztában van minden plasztikai sebészet.. Egyértelműnek tűnik szerintem mindenki számára, hogy egy színész, mint például Angelina Jolie vagy akár egy férfi énekes, mint Bon Jovie csillogni és villogni akar a kamerák tükrében és a sajtómagazinok címoldalán és ezért is a plasztikai sebészet nem áll messze tőlük Természetesen sok ember fél a műtétektől és kell a biztatás a családtagoktól, barátoktól mielőtt az ember egy plasztikai sebészetre látogatna. A legtöbb színésznő természetesen egy szülés után kemény edzésbe kezd, mint általában a legtöbb topmodell, de ezt fel lehet gyorsítani egy egy zsírleszívással vagy felvarrással is, tehát erre is jó a plasztikai sebészet. Természetesen plasztikai sebészet-re nekik van pénzük és megengedhetik maguknak, de rengeteg olyan eset van, hogy nem csak valaki az általános szépségéből akar kihozni többet hanem valamilyen balesetet szenved el, például égési sérülést a hátán, hasán, vagy arcán és itt a plasztikai sebészet ad segítséget.

A plasztikai sebészet nemcsak reményt ad az embereknek de egyfajta vígaszt is, hogy van megoldás az ő bajaikra..A plasztikai sebészet külön osztályba sorolja a különböző égési sérüléseket és sérüléseket stb.. Ezeknek több foka van, mint az az égési sérüléseknél is. Lehet 1-es 2-es 3-as és ennél nagyobb szintű a sérülés mértéke. A 2-es fölött már általában többszörös plasztikai beavatkozásra van szükség.A plasztikai sebészet dogozói a következő képpen látnak hozzá egy égett bőr vizsgálásához. először is az elégett, vagy jobb esetben csak sérült bőrt, ami lehet egy műtéti heg is akár, eltávolítják a bőrt és tesznek rá friss új bőrt, amit általában magáról az alanyról szednek le egy olyan helyről ami nem látszik például a far és így tovább. A plasztikai sebészet dolgozói, orvosai mindíg felmérik a sérülés mértékét,de ez is persze attól függ, hogy mekkora az a bőrfelület, amit le kell cserélni. Nyilvánvalóan már mindenki látott híradókban, vagy újságokban olyan esetekről, mikor egy alanyt egy kutya marcangol szét mondjuk az arcán és hat – hét műtét után is csak alig lehet ráismerni az eredeti arcára. Ezek sajnos súlyos esetek, de a plasztikai sebészek nem tudnak mindent teljesen korrigálni a plasztikai sebészeteken.

A plasztikai sebészet dolga tehát nem visszafordítani az időt és teljesen kijavítani egy hibát az embereken, hanem annak a jobbá tétele úgy, hogy az minnél jobban közelítsen a tökéletes felé. Tehát mindennek van egy határa, ahogy a plasztikai sebészetnek is. Természetesen plasztikai műtétekkel lehet szebbé tenni egy egy dolgot. Például egy törött, vagy eldeformálódott orrot tökéletesen helyre lehet hozni egy plasztikai műtéttel, ráadásul olyan orrot akarhatunk amilyet elképzelünk, mert a plasztikai sebészet ezt is lehetővé varázsolja a számunkra. Lehet pisze vagy kisebb ez már mind megoldható egy-egy plasztikai műtéttel. A plasztikai sebészet fejlődik, legújabb hírek szerint már az orvosok képesek új fület is egyfajta organikus anyagból készíteni. Meglepő tehát, hogy ma már mire képesek az orvosok egy-egy plasztikai sebészeten. Sajnos nem mindenkinek adatik meg ilyen fajta lehetőség, hogy kényelmesebben és gátlásosság mentesen élje életét, de a lényeg az, hogy ma már az orvostudomány és a plasztikai sebészet csodákra képes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése