2010. július 7., szerda

A Plasztikai Sebész...

A plasztikai sebész kiválasztása nagyon fontos feladat. A plasztikai beavatkozás teljes egészében a plasztikai sebész képességeitől függ. Ha nem kellően jó és tapasztalt plasztikai sebész mellett döntünk, akkor annak következményei lehetnek. Ha ugyanis a plasztikai sebész valamilyen hibát vét el a sebészi beavatkozás folytán, akkor annak hátrányaival egész életünkben együtt kell élnünk. A plasztikai műtétet egy orvosi vizit előzi meg. Ennek során találkozhatunk a plasztikai sebésszel, aki a plasztikai beavatkozást fogja végrehajtani. A plasztikai sebész több kérdést is fel fog itt tenni, azzal kapcsolatban, hogy mik az elgondolásaink, és hogy min és mennyit szeretnénk változtatni testünkön.

Fontos, az is, hogy ne a plasztikai sebész papíron látható végzetségét vegyük figyelembe, hanem kérdezzünk től mi magunk is szemtől szemben. Kérdezzük meg azt, hogy hány ilyen beavatkozást hajtott eddig végre, és milyen hatékonysággal. A plasztikai sebész készséggel fog nyilatkozni. Fontos, hogy valóban tapasztalattal és rutinnal rendelkező legyem a plasztikai sebész tehát. Ha a plasztikai sebész valóban tapasztalt és menő a szakmában, akkor minden kérdésre könnyen meg fogja tudni adni a választ. Azt is kérdezzük meg mindenképpen, hogy hol végzett, milyen egyéb bizonyítványai vannak és, hogy tagja-e esetleg a plasztikai sebész valamilyen orvosi szövetségnek, vagy kutató csoportnak.

A plasztikai sebész gyakorlati tapasztalata nagyon fontos dolog. Senki sem szeretne gondolom a sebész kése alá elsőként befeküdni. Az is előnyös lehet a plasztikai sebész esetében, ha már van több éves tapasztalata a kozmetikai műtétekkel is. Olyan plasztikai sebész mellett döntsünk aki jártas a plasztika ezen területén nagy mértékben. A plasztikai sebésztől kérdezhetsz nyugodtan korábbi esetekről is. Ha megkérdezed, bizonyára a plasztikai sebész mutatni is fog neked bár képet az eddig elvégzett munkáinak eredményeiről, amelyből sokat kiolvashatsz a plasztikai sebész gyakorlati tudásáról. A plasztikai sebész nem az egyetlen akitől információkat tudhatunk meg a plasztikai sebészetről és egyebekről. Ha ismerünk olyanokat akik már voltak az adott plasztikai sebész páciensei, kérdezzünk tőlük bátran, hogy mik a tapasztalataik.

Manapság az interneten is sok információt találhatunk a plasztikai sebész és sebészekről. Vannak pl. fórumok is, ahol a páciensek osztják meg egymással tapasztalataikat. Innen is sok hasznos információt kiszedhetünk. Az elővigyázatosság azonban fontos a plasztikai sebész kiválasztásakor. Fontos tudnod, hogy a plasztikai sebész több területen is dolgozik a sebészeten belül, de mindezek közül egy szakterület van általában, amiben tényleg profi. Attól még, hogy pl. valamelyik plasztikai sebész jó a mellnagyobbítás terén, attól még az a plasztikai sebész nem biztos, hogy a has plasztika, vagy orrplasztika terén is kiváló, elismert és tapasztalt.

A plasztikai sebész tehát mindig olyan legyen, aki a legprofibb azon műtéti beavatkozás esetében, amelyet végre akarunk hajtatni testünkön. Ha van olyan közeli ismerősünk, vagy családtagunk, aki már részt vett plasztikai beavatkozáson, akkor a plasztikai sebész kiválasztása szintén könnyebb lehet. Ha ugyanis a plasztikai sebész nála is jó eredményt ért e el, akkor megbízhatsz a barátod vagy családtagod szavaiban jobban, mint másokéban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése